Werken & stage bij Afuture

Ons verhaal begon volgens het bekende cliché op een zolderkamertje. Inmiddels werken we er met een team van zo'n 70 mensen elke dag hard aan onze klanten de beste computers onder eigen label en een ruim assortiment producten en relevante diensten te leveren.

Afdelingen

Logistiek

Voordat een product bij zijn met smart wachtende nieuwe baasje is heeft het al een heel logistiek proces meegemaakt. In grote hoeveelheden komen vanaf verschillende leveranciers artikelen bijvoorbeeld per pallet in ons magazijn aan. De afdeling logistiek pakt de zendingen uit, controleert de artikelen en voert deze in het systeem in waarna ze op een logisch plekje weggelegd worden. Zodra een order compleet is worden de benodigde producten gepickt en daarna meegegeven aan een klant bij onze afhaalbalie of ingepakt om verstuurd te worden.

Klantenservice

Past deze processor bij dit moederbord, welke componenten kan ik het beste aanschaffen voor het bouwen van een gamepc met een budget van € 1000 en kan dat ene artikel uit mijn bestelling nog aangepast worden. Dagelijks heeft onze klantenservice een heleboel vragen te beantwoorden die telefonisch, via mail of via chat bij ons binnenkomen. Dat kan best wel eens druk zijn, maar een klant kunnen blij maken met een goed antwoord maakt dat natuurlijk helemaal goed. Ook de communicatie en administratieve afhandeling van retouren wordt door afdeling klantenservice gedaan.

Technische dienst

Een eigen lijn (game)computers is natuurlijk hartstikke leuk maar al die systemen moeten natuurlijk wel eerst geassembleerd, geïnstalleerd en getest worden. Dat gebeurd samen met op maat gebouwde systemen allemaal bij de technische dienst. Ook worden hier geretourneerde producten gecontroleerd en indien nodig getest. Bij technische vragen vanuit bijvoorbeeld afdeling klantenservice of van klanten die langskomen bij onze locatie in Veenendaal is de TD het aanspreekpunt.

ICT Dienstverlening

Bedrijven helpen we behalve met het leveren van hardware ook met dienstverlening. Je kunt daarbij denken aan internet en VOIP, cloudopslag en het monitoren van het netwerk en computers. Zo zorgen we ervoor dat met maar één aanspreekpunt zoveel mogelijk ICT zaken geregeld kunnen worden.

Development, Design & marketing

Het systeem achter Afuture.nl is helemaal in eigen beheer ontwikkeld en wordt steeds weer verder uitgebreid en verbeterd. Het development team zorgt ook voor de juiste koppelingen met bijvoorbeeld de databases van onze leveranciers, voor productgegevens en naar prijsvergelijkers zoals Tweakers, Hardware.info en Google Shopping.

Het ontwerp van en het maken van materiaal voor de website en bijvoorbeeld banners, nieuwsbrieven en andere zaken gebeurt intern bij de afdeling Design & marketing.

Inkoop & ondersteunende afdelingen

Of het nu gaat om grafische kaarten, harde schijven of koffiezetters; al deze producten moeten natuurlijk eerst worden ingekocht. Met enkele tientallen leveranciers uit verschillende landen is het de taak van onze inkopers alles op tijd besteld te krijgen. Ook worden bij deze afdeling afspraken met leveranciers en fabrikanten gemaakt.

Verdere ondersteuning wordt gegeven door de afdelingen personeelszaken en (financiële) administratie.

Stage

We hebben regelmatig stage plaatsen beschikbaar op verschillende van onze afdelingen. Je kunt daarbij denken aan een stage voor opleidingen in de richtingen ICT (MBO niveau 2,3 en 4) bij de technische dienst of ICT Dienstverlening. Ook hebben we eerder stagiaires gehad voor de richtingen logistiek, handel/commerciële opleiding en voor een snuffelstage.

Heb je interesse in een stage in één van deze richtingen of heb je zelf suggesties neem dan contact met ons op via vacature@afuture.nl.

Team

Als je gaat werken of stage gaat lopen bij Afuture kom je terecht in een groeiend en jong team. We werken hard, maar er is ook zeker tijd voor ontspanning. Zo is er een pauzeruimte met een spelcomputer, dartbord en sjoelbak en hebben we een personeelsvereniging die regelmatig activiteiten organiseert.