Assemblage

Wil je een systeem op maat waarbij je elk component kunt bepalen, maar heb je zelf de kennis, tijd of zin niet om de PC vervolgens in elkaar te zetten, dan kun je ons dat ook laten doen. We bouwen dan uit de gekozen onderdelen een werkend systeem die we voor je instellen en testen. Je kunt er voor kiezen het geassembleerde systeem af te halen op onze locatie of een PostNL afhaalpunt in de buurt of de bestelling laten verzenden naar een adres naar je keuze.

Als je de door jou uitgekozen onderdelen wil laten assembleren dan kun je de dienst toevoegen in de winkelwagen.

Levertijd

Voor een te assembleren systeem geldt een levertijd van ongeveer vijf werkdagen bovenop de levertijd van de in de assemblage te gebruiken producten.

Controle samenstelling

Bij een systeem dat je ons wil laten assembleren lopen we als eerste de uitgekozen producten na. We bekijken daarbij of de componten fysiek samen passen en combatibel met elkaar zijn. Komen we iets tegen wat niet gaat passen of werken dan laten we je dat natuurlijk zo snel mogelijk weten en kunnen we samen de order daarop aanpassen.

Assembleren

Nadat we de samenstelling hebben nagelopen en alle bestelde producten gearriveerd zijn beginnen we met het assembleren. We proberen je systeem daarbij zo netjes mogelijk te bouwen waarbij we onder andere letten op:

  • Cable managment; we werken de bekabeling zo goed mogelijk weg om onder andere voor optimale airflow te zorgen.
  • Zo slim mogelijk aansluiten van (case)fans op de headers op het moederbord, fancontroller of voeding voor een zoveel mogelijk te controleren en stille werking.
  • Eventuele speciale wensen die je ons hebt doorgegeven zoals het op een specifieke manier plaatsen van koeling of alvast de nodigde bekabeling leggen voor bijvoorbeeld een later toe te voegen grafische kaart of harde schijf.

Voorbeelden

BIOS configuratie

Na assemblage doorlopen we de BIOS van het moederbord. Daarin controleren we of de nodige componenten juist herkend worden en bijvoorbeeld temperaturen en voltages geen grote afwijkingen vertonen. We stellen verder indien nodig de geheugensnelheid en -timings in, zorgen voor een logische opstartvolgorde en passen de de nodige instellingen aan voor voldoende koeling en zo stil mogelijke werking.

Testen

Na het bouwen en configureren worden enkele diagnostische tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het geheel stabiel functioneert. We gebruiken daarbij onder andere Memtest 86+ en tests van Ultra-X.

Transport

Om de onderdelen tijdens transport te beschermen tegen schokken wordt de behuizing, als bijvoorbeeld een zware koeler of videokaart aanwezig is, opgevuld met antistatische bubbelfolie. Door middel van een sticker herinneren we je er nog even extra aan de opvulling eerst te verwijderen voordat je het systeem aanzet.

Accessoires

Je ontvangt bij het geassembleerde systeem alle verpakkingen en accessoires van de ingebouwde producten.

In gebruik nemen

Na het uitpakken, ontdoen van opvulmateriaal en aansluiten kun je de nieuwe pc in gebruik nemen. Tenzij je bij het bestellen bewust onderdelen hebt weggelaten, omdat die bijvoorbeeld al in je bezit zijn, ontvang je het systeem klaar om een besturingssysteem te installeren. Plaats een installatiemedium (zoals een DVD of USB-stick) en selecteer indien nodig in het boot menu (vaak op te roepen met F8, F11 of F12) het juiste apparaat.

Als je er voor hebt gekozen ook Windows al door ons te laten installeren kun je na inschakelen direct aan de gang met het installeren van je favoriete games of programma's.

Meer over Installatie Windows

Garantie

We bieden je een garantie van twee jaar op het complete geassembleerde systeem. Als je hierop een beroep wil doen zijn de volgende punten van belang:

  • De garantie geldt voor hardwarematige defecten en dekt geen softwareproblemen.
  • We verlenen in principe garantie op het systeem zoals deze uitgeleverd is. Breng je daarna wijzigingen aan dan kan het bij een retour voorkomen dat we onderzoekskosten in rekening brengen als daarin de oorzaak blijkt te liggen.
  • Je mag bij een retouraanvraag van een geassembleerde pc zelf kiezen of je het systeem compleet wil retourneren of liever alleen het betreffende product.