BIOS update/processor plaatsen

In sommige gevallen is het nodig een besteld moederbord eerst van de meest recente BIOS te voorzien om een beoogde combinatie te laten werken. We helpen je daar graag mee. Het plaatsen van de processor kan bij moderne Intel platformen een delicaat werkje zijn en gaat vooral bij klanten met weinig ervaring helaas regelmatig verkeerd. We plaatsen daarom graag vast de processor zodat je je daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

BIOS update

Regelmatig komen gedurende de levenscyclus van een platform nog nieuwe processormodellen uit en kan het gebeuren dat een moederbord zo'n processor nog niet uit de doos ondersteund. Er komen vaak nieuwe BIOS versies uit om deze modellen wel te laten werken. Om de BIOS update te kunnen uitvoeren is vrijwel altijd oudere wel ondersteunde hardware nodig om zo te kunnen starten en updaten. Omdat je waarschijnlijk dergelijke hardware niet zomaar hebt liggen, de procedure die je moet uitvoeren per fabrikant verschilt en er daarnaast een kleine kans bestaat dat bij het updaten een probleem optreedt, doen wij dat graag voor je.

Als je een moederbord besteld en daarvoor een BIOS update wenst dan kun je dat als opmerking bij je bestelling aangeven. We controleren dan voor je welke BIOS op het bord aanwezig is en updaten die indien er een nieuwe versie beschikbaar is. We rekenen hiervoor geen kosten.

Processor plaatsen

De LGA socket op moederbord gebaseerd op een modern Intel platform is voorzien van honderden fragiele pinnetjes die voor de verbinding tussen bord en processor zorgen. We merken dat het helaas met enige regelmaat voorkomt dat de socket beschadigd raakt tijdens het verwijderen van de socket protector of bij het plaatsen van de processor. Dit is een dure schade omdat het bord daarna vaak (gedeeltelijk) niet werkt en bovendien één die niet onder garantie valt. We nemen daarom graag deze zorg van je over en plaatsen alvast gratis de processor op het bord, eventueel in combinatie met een BIOS update.

Wil je een bestelde processor door ons laten plaatsen dan kun je dat bij je bestelling aangeven als opmerking.